Over De Imperfecte Kunstenaar

 

Ik ben Annelot de Wit, kunstenaar en begeleider van workshops en cursussen in intuïtief schilderen en omgaan met perfectionisme & creativiteit.

Als klein kind hield ik ontzettend veel van creatief bezig zijn. Boetseren was mijn favoriete bezigheid, maar tekenen vond ik ook heerlijk om te doen. Terugkijkend zie ik hoe makkelijk het ging om te creëren, het leek helemaal vanzelf te gaan.

Langzaam kwam er een kritische stem op die me probeerde te helpen, die probeerde om betere, mooiere dingen te maken. Maar deze stem hield me alleen maar tegen: tijdens mijn tienerjaren werd ik steeds minder creatief.

Als ik mezelf moest omschrijven noemde ik  altijd ‘creatief’. Maar eigenlijk voelde ik me heel schuldig als ik dat zei: ik was helemaal niet creatief, al jaren niet meer…

Gelukkig begon ik steeds meer de gedachtes en overtuigingen te ontdekken die mij tegenhouden bij het creatief zijn: ik zou geen tijd hebben, niets kunnen, niet vernieuwend genoeg zijn. Tijdens een cursus Vedic Art vielen al die beperkende gedachtes ineens even weg. Er ontstond ruimte om te creëren, om te spelen en te experimenteren.

Nu is het weer heerlijk om creatief te zijn, om te spelen met materiaal en om te ontdekken wat er kan ontstaan.

Ik gun jou dat ook! Daarom bied ik binnenkort een basiscursus Vedic Art aan en ontwikkel ik een specifieke cursus om te leren omgaan met je innerlijke criticus bij het creatieve proces.

Als je meer wilt weten over deze cursussen kun je contact met opnemen.