Vedic art is een manier van schilderen die jou vrijheid geeft. Het geeft richtlijnen en suggesties in de vorm van 17 principes om je in jouw schilderproces te verdiepen. Door op deze manier te schilderen kom je dichter bij jezelf. De principes gaan over jou als kunstenaar, maar ook over jouw leven. Vedic Art is een weg die je bewandeld, met elke keer nieuwe verrassingen.

Vedic Art is ontwikkeld door Curt Källman. Hij combineerde de vedische filosofie met kunst om zo tot Vedic Art te komen. Volgens de vedische filosofie heb je alle kennis al in je. Ervaring met schilderen is daarom niet nodig. 

Zelf kwam ik ongeveer vier jaar geleden in aanraking met Vedic Art. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar de cursus, vooral omdat er online niets te vinden was over wat Vedic Art nou precies is. De cursus heeft mij geholpen bij mijn perfectionisme in mijn creativiteit. Voor deze cursus oordeelde ik constant over mijn creaties en vergeleek ze met wat anderen maakten. Bijna nooit vond ik iets mooi. Door op deze manier te schilderen, vond ik weer plezier in het maken van een schilderij. Het helpt me ook om bij mezelf te blijven en niet te vergelijken met anderen. In Vedic Art ervaar ik veel vrijheid in de mogelijkheden om te experimenteren. 

In 2019 heb ik de Teacher cursus gevolgd en dit bracht veel verdieping in de principes. Ik heb heel veel zin om de cursus Vedic Art te gaan geven.